Vacaturebank
Voor Vrijwilligers

Gastdocent voor het basisonderwijs (vrijwillig) bij Rode Kruis Gelderland

Vacature voor onbepaalde tijd

print vacature

Beschrijving van de vacature

Kom in actie voor het Rode Kruis

Vind jij het leuk om gastlessen te verzorgen in het basisonderwijs, heb je door de week wat tijd beschikbaar en draag je graag iets bij aan een maatschappelijke organisatie? Dan zoeken we jou!
In ons team is plaats voor gastdocenten die samen met andere vrijwilligers onderwijsactiviteiten verzorgen. De door het Rode Kruis ontwikkelde activiteiten voor basisscholen behandelen onderwerpen als droogte, overstromingen, extreme hitte en EHBO.
Het educatieteam houdt zich bezig met het geven van gastlessen en activiteiten met als doel: het vergroten van respect, zelfredzaamheid en hulpbereidheid onder zoveel mogelijk kinderen en jongeren.


Wat ga je doen?

Je gaat één of meer van de volgende soorten lessen verzorgen: “Woeste Wereld” (over natuurrampen), “Help! EHBO skills voor jou” en de Pleisterrace. Kijk voor een indruk van onze gastlessen op onze website(https://www.rodekruis.nl/wat-kun-jij-doen/samen-in-actie/onderwijs/basisonderwijs/)

• Je verzorgt minimaal 8 gastlessen per jaar in jouw
regio.
• Je geeft de lessen op scholen voor basisonderwijs,
samen met een collega-vrijwilliger.


Wat kun je van ons verwachten?

Om je vertrouwd te maken met het lesmateriaal en ons gedachtengoed volg je eerst enkele online modules, een training over de gastles(sen) en afhankelijk van jouw opleiding en ervaring eventueel een cursus didactiek. Ieder kwartaal vinden er regiobijeenkomsten plaats met de andere vrijwilligers uit het team. Het Rode Kruis biedt een reiskostenvergoeding en voor deze functie zal een VOG aangevraagd worden.


Geïnteresseerd?

Spreekt jou deze functie aan en wil jij je inzetten voor het Rode Kruis? Neem dan contact op met Anja Dales of Anna Nooteboom: adales@redcross.nl / anooteboom@redcross.nl 06-20959478/06-10587832. Of reageer direct via de solliciteer nu knop


Het Rode Kruis

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Wensen m.b.t. vrijwilliger:

Wie ben jij? • Je wordt blij van lesgeven en hebt affiniteit met kinderen van 4-12 jaar. • Je bent tijdens schooltijden voldoende beschikbaar. • Je bent digitaal vaardig; in de lessen wordt gebruik gemaakt van online lesmateriaal. • Je onderschrijft de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis.

Gewenste vooropleiding: VMBO / MAVO
Gewenst geslacht vrijwilliger: Geen voorkeur
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Eigen auto noodzakelijk: Nee
Leeftijdsgrens: Minimaal 18 jaar

Aanvullende gegevens van organisatie en vacature

Organisatie : Rode Kruis Gelderland
Contactpersoon : Mevrouw J v.d. Schootbrugge
Hoofd- of bezoekadres: Schuttersweg 41, 7314ld Apeldoorn
Telefoon : 0553553340
Website : https://www.rodekruis.nl/gelderland
 
Beschrijving van organisatie: Lees...
Vergoedingen en verzekeringen:    Reiskostenvergoeding, WA verzekering
Begeleiding en ondersteuning: Begeleiding,Vrijwilligersovereenkomst
Begin- en einddatum : U kunt direct beginnen voor onbepaalde tijd
Werktijden : in overleg
Totaal aantal vrijwilligers: 5
Gewenste dag(en): geen specifieke dagen opgegeven
« Terug naar zoekresultaten