Vacaturebank
Voor Vrijwilligers

Inschrijven organisatie of vrijwilliger

Inloggen

  1. Wachtwoord vergeten?

Betrokken vertegenwoordigers (mentoren) voor onze cliënten bij Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland

Vacature voor onbepaalde tijd

print vacature

Beschrijving van de vacature

Een mentor is wettelijk vertegenwoordiger bij beslissingen over wonen, welzijn, verzorging en verpleging van kwetsbare cliënten.
We zoeken voor diverse cliënten mentoren die helpen besluiten te nemen over verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding.
Wil jij het verschil maken voor één van onze cliënten? Kan je goed communiceren? Ben je onafhankelijk en integer? Dan is mentorschap iets voor jou.

Wat doet een mentor?
Een mentor is wettelijk vertegenwoordiger van mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen op het gebied van zorg en welzijn. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met dementie, psychiatrische stoornissen of een verstandelijke beperking.
Een mentor is iemand die regelmatig langs gaat bij zijn cliënt, hem leert kennen en weet wat hij leuk en belangrijk vindt. Maar ook iemand die beslissingen kan nemen op het gebied van zorg en welzijn, die de cliënt zelf niet kan nemen omdat hij ze niet begrijpt of de gevolgen van zijn beslissingen niet kan overzien.

Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland
Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland adviseert en ondersteunt bij het zoeken van een mentor (wettelijk vertegenwoordiger) voor mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen en geen familie of anderen hebben om op terug te vallen. De kantonrechter stelt dan een mentorschap in, dat wordt uitgevoerd door de vrijwilliger onder verantwoordelijkheid van stichting Mentorschap Overijssel Gelderland. We kijken zorgvuldig naar de juiste match tussen mentor en cliënt, waarbij de wensen van beiden uitgangspunt zijn.


We bieden:
Waardevol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk met persoonlijk contact, ruimte voor eigen inbreng, flexibel in te delen tijden, scholing, begeleiding en ondersteuning, (maatschappelijke) werkervaring op jouw CV, een onkostenvergoeding. Het is een boeiende vrijwilligersfunctie met een ‘bite’. Goed mentorschap uit zich in een combinatie van professionele kwaliteit en persoonlijke aandacht.

Wensen m.b.t. vrijwilliger:

Een mentor is een vrijwilliger die... -goed kan communiceren -initiatiefrijk is -vaardig is in besluiten en handelen -goed kan samenwerken -onafhankelijk en integer is -grenzen kan stellen -bij voorkeur een zorg gerelateerde opleiding heeft (minimaal MBO 4) Een verklaring omtrent gedrag maakt onderdeel uit van de procedure.

Gewenste vooropleiding: MBO
Gewenst geslacht vrijwilliger: Geen voorkeur
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Eigen auto noodzakelijk: Nee
Leeftijdsgrens: Minimaal 18 jaar

Aanvullende gegevens van organisatie en vacature

Organisatie : Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland
Contactpersoon : Meneer B. Pieters
Hoofd- of bezoekadres: Postbus 250, 6950 AG Dieren
Telefoon : 06-83651525
Website : https://www.mentorschapog.nl
 
Beschrijving van organisatie: Lees...
Vergoedingen en verzekeringen:    Vrijwilligersvergoeding
Begeleiding en ondersteuning: Begeleiding,Deskundigheidsbevordering,Vrijwilligersovereenkomst
Begin- en einddatum : U kunt direct beginnen voor onbepaalde tijd
Werktijden : De werktijden zijn flexibel in te delen, in overleg met de cliënt. Overdag of ’s avonds, doordeweeks of in het weekend? Je hebt hier zelf de keuze in. Gemiddelde tijdsbesteding is 8 - 10 uur per maand.
Totaal aantal vrijwilligers: 10
Gewenste dag(en): geen specifieke dagen opgegeven
« Terug naar zoekresultaten