Vacaturebank
Voor Vrijwilligers

Inschrijven organisatie of vrijwilliger

Inloggen

  1. Wachtwoord vergeten?

Vrijwillige Buurtbemiddelaar bij Buurtbemiddeling Nunspeet-Elburg-Oldebroek in Nunspeet

Vacature voor onbepaalde tijd

print vacature

Beschrijving van de vacature

Buurtbemiddeling, een initiatief van de gemeenten Nunspeet, Elburg, Oldebroek, de woningcorporaties UWOON en Omnia Wonen en de politie, is inmiddels een begrip in de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek. Een laagdrempelige voorziening waar buren en buurtgenoten situaties met elkaar oplossen onder begeleiding van vrijwillige buurtbemiddelaars. Radiolawaai, blaffende honden, een overhangende boom, pesterijen of stankoverlast. Zomaar enkele voorbeelden die de oorzaak kunnen zijn van irritatie tussen buren en/of buurtbewoners, soms oplopend tot diepgaande conflicten. En dat is jammer, want dat gaat ten koste van de leefbaarheid, de gezondheid én het leefplezier.


Zo werkt Buurtbemiddeling
De bemiddeling houdt in dat getrainde bemiddelaars naar het verhaal van beide buren luisteren. Ze geven geen oordeel, ze spelen niet voor rechter, ze zijn neutraal. Ze helpen de buren zelf een oplossing vinden. Het voordeel van Buurtbemiddeling is dat bewoners hun problemen niet bij politie of justitie neerleggen, maar proberen er onder begeleiding van buurtbemiddelaars onderling uit te komen. Daarmee kan worden voorkomen dat de spanning te hoog oploopt en komt er uiteindelijk een oplossing die voor beide buren aanvaardbaar is.


Voor wie is Buurtbemiddeling bedoeld?
Buurtbemiddeling is gratis en is voor alle inwoners van de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek die in een conflictsituatie met buren of buurtgenoten zitten of dreigen te komen. Om gebruik te kunnen maken van Buurtbemiddeling wordt alleen gevraagd mee te werken aan een werkbare oplossing, een oplossing waar beide buren zich in kunnen vinden.

Wensen m.b.t. vrijwilliger:

Kom je uit Nunspeet, Elburg, Oldebroek of omgeving en je kunt goed luisteren, vragen stellen en heb je een open, positieve en een optimistische benadering naar mensen. Dring jij je eigen normen en waarden niet op. Je laat je niet van de wijs brengen door agressie of verbaal gedrag. Je staat open voor mensen en je kunt goed samenwerken. Kom dan ons team versterken.

Gewenste vooropleiding: MBO
Gewenst geslacht vrijwilliger: Geen voorkeur
Rijbewijs noodzakelijk: Ja
Eigen auto noodzakelijk: Ja
Leeftijdsgrens: Minimaal 25 jaar

Aanvullende gegevens van organisatie en vacature

Organisatie : Buurtbemiddeling Nunspeet-Elburg-Oldebroek
Contactpersoon : H. Schoonhoven
Hoofd- of bezoekadres: Jan van Vuurenstraat 13, 8072 ZJ Nunspeet
Telefoon : 0341-259433
Website : www.buurtbemiddelingnunspeetelburg.nl
 
Beschrijving van organisatie: Lees...
Vergoedingen en verzekeringen:    Reiskostenvergoeding
Begeleiding en ondersteuning: Begeleiding,Inspraak,Deskundigheidsbevordering,Vrijwilligersovereenkomst
Werkadres : Jan van Vuurenstraat 13, 8072 ZJ Nunspeet
Begin- en einddatum : U kunt direct beginnen voor onbepaalde tijd
Werktijden : Gesprekken en bijeenkomsten vinden veelal in de avond plaats. Trainingen vinden veelal op de zaterdagen plaats.
Totaal aantal vrijwilligers: 2
Gewenste dag(en):
  Ochtend Middag Avond
maandag - X X
dinsdag - X X
woensdag - X X
donderdag - X X
vrijdag - X X
zaterdag X X X
« Terug naar zoekresultaten