Vacaturebank
Voor Vrijwilligers

College Oldebroek steekt de handen uit de mouwen tijdens NLdoet 2024

leerlingen en burgemeester lappen de ramen

De collegeleden van de gemeente Oldebroek en leerlingen van het Nuborgh college Oostenlicht hebben bij verschillende (zorg)organisaties vrijwilligerswerk gedaan.

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart was het weer zover. Het Oranje Fonds organiseerde voor de twintigste keer NLdoet. Op diverse locaties in de gemeente hebben inwoners zich ingezet tijdens de grootste vrijwilligersactie van het jaar. Ook het college van B&W trok de gemeente in om actief bij te dragen aan verschillende initiatieven.

Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing trapte op vrijdagochtend 15 maart af bij voetbalvereniging VSCO’61 in Oosterwolde. Ze benadrukte het belang van vrijwilligers voor de samenleving en gaf de aanwezige leerlingen nog snel een spoedcursus ramenlappen, zodat zij daarna zelf aan de slag konden gaan. Daarna bracht de burgemeester ook een bezoek aan andere mooie initiatieven. 

Ook de wethouders staken op de diverse locaties in de gemeente de handen uit de mouwen. Wethouder Ben Engberts trok de handschoenen aan voor het versnipperen van hout bij zorgboerderij Je Maintiendrai in Oosterwolde. Liesbeth Vos zette de bloemetjes buiten samen met bewoners van woonzorgcentrum De Hullen. Wethouder Beerd Flier was druk aan het werk bij het Boerderijmuseum in Oldebroek. De collegeleden werden bij de verschillende werkzaamheden goed geholpen door de leerlingen van het Nuborgh College Oostenlicht. 

Het college van B&W heeft genoten van de inzet van de vele vrijwilligers in de gemeente. “Zonder vrijwilligerswerk loopt de gemeente vast. Vrijwilligers zijn echt de stille motor achter onze samenleving. Het was mooi om dit vandaag extra onder de aandacht te brengen.”